Limonlu ve Frambuazlı Cheesecake Dilimleri



 Bu cheesecake tarifini The Comfort of Cooking'de gördüğümde "Hemen denemeyelim!" dedim. Çünkü içerisinde krema yoktu ve limonlu da olduğu için çok hafif bir lezzet olacağını düşündüm. Gerçekten de öyle oldu. Yiyenler de, beğendi. Benim birkaç değişiklik yaparak uyguladığım tarif aşağıda. 


Malzemeler:
*1 cup= 240 ml'lik su bardağı

  
2 cup* (2 su bardağı*) robotta karamelli bisküvi (Dilerseniz, biraz daha tereyağ miktarını arttırıp yulaflı veya petibör bisküvi kullanabilirsiniz.)
100 gr erimiş tereyağ
750 gr labne peyniri
1 cup (1 su bardağı) toz şeker
1/4 cup (Çeyrek su bardağı) süt
2 tepeleme yemek kaşığı un
Yarım limonun suyu (Aromayı daha fazla hissetmek için 1 limonun suyu da kullanılabilir)
1 limon kabuğu rendesi
3 yumurta (oda sıcaklığında)


Süslemek için:



Frambuaz ve kalın rendelenmiş limon kabuğu

Yapılışı:

1. Öncelikle taban için bisküviyi (eğer varsa robotunuzda) un ufak hale getirin. Ben yabancı bloglarda sıklıkla kullanılan Lotus marka karamelli bisküvi kullandım:  



2. Tereyağını eritip oda sıcaklığında soğutun. Sonrasında toz haline gelmiş bisküviyi soğumuş olan tereyağı ile yoğurun. Elde ettiğiniz karışımı, içerisine yağlı kağıt döşediğiniz bir fırın kabına bastırarak yerleştirip buzdolabına kaldırın (Ben 35cm'ye 25cm bir kalıp kullandım. Cheesecake dilimleri biraz ince oldu. Ama siz daha kalın dilimler elde etmek istiyorsanız, daha küçük bir kalıpta yapmayı deneyebilirsiniz).




3. Labne peynirini yaklaşık bir saat önce buzdolabından çıkarın. Sularının süzülmesini sağlamak için kağıt mutfak havlusunun üzerine bırakın. Suyu süzülmüş olan labne peynirini ve şekeri bir mikser yardımıyla çırpın. Sonra süt, un, limon suyu ve kabuklarını da ekleyip yine çırpın. Sonra her defasında bir yumurta ekleyip çırpmaya devam edin. Bu karışımı öncesinde fırın kabının içinde hazırladığınız bisküvi tabanının üzerine dökün. Isıya dayanıklı küçük bir kabın içerisine su doldurup fırının tabanına bu kabı bırakın (Bu su, zamanla buharlaşıp fırının içinin nemlenmesini sağlayacak ve cheesecake'inizin çatlamasını önleyecektir). Kabı fırına koymadan önce hafif sertçe kenarlarından kaba vurun (Bu işlemi yapmamızın ndeeni, hamurun içerisinde oluşan kabracıkları söndürüp , cheesecake'in fazla kabarıp çatlamasını önlemek).



4. Önceden ısıtılmış 175 derece fırında 40-45 dakika pişirin. Soğumaya bırakın. Pişirdiğiniz cheesecake'i bir gece buzdolabında bekletin Tabii ki sabredebilirseniz :).




5. Soğumuş ve dinlenmiş olan cheesecake'i kare veya dikdörtgenler halinde kesin. Üzerine frambuaz taneleri ve rendelenmiş limon kabuklarıyla süsleyin. 







Yorumlar

  1. İştahımı açtı :D

    YanıtlaSil
  2. Harika görünüyor, evde malzemem de var. Ben mutfağa gidiyorum😊
    Ellerine saglık feyzacigim.🌹

    YanıtlaSil
  3. Merhaba, biküvi için burçak bisküvi kullanmamız uygun olur mu? pötibör daha mı uygun? Çok teşekkürler, Nuray Türkoğlu

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba Nuray Hanim,
      Burcak biskuvi kullanirsaniz, daha lezzetli olur.

      Sil
  4. Merhaba, labne peyniri yerine mascarpone kullansak olur mu? Labnenin alternatiflerini yazarsanız çok mutlu olurum :) Teşekkürler

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Yorumlarınızda isim belirtirseniz memnun olurum; böylece size vereceğim cevaplarda hitabım -Sevgili Adsız- şeklinde olmaz. Yorumlarınız ve ilginiz için teşekkürler!

Popüler Yayınlar