Unsuz, Şekersiz Sıcak Çikolatalı Kek


Malzeme miktarının azlığıyla, unsuz ve şekersiz oluşuyla, ideal bir çikolatalı kek tarifi. Sıcak veya ılık tüketmeniz önerilir. 

Malzemeler: 
*1 su bardağı= 240 ml

½ cup (Yarım su bardağı*) rondoda çekilmiş çiğ badem
3 yemek kaşığı tereyağ

2 yemek kaşığı bal
1/3 cup (1 su bardağının üçte biri kadar) bitter damla çikolata
1 yumurta

1 çimdik tuz


Yapılışı: 
1. Fırını önceden 175 derecede ısıtın. 

2. Tereyağ ve damla çikolataları benmari usulu eritin (Yani su dolu bir sütlüğün içerisine ısıya dayanaklı bir kap koyup içerisinde tereyağ ve çikolatayı arada karıştırarak eritin). Erimiş olan çikolata karışımına balı da ekleyip karıştırın ve soğumaya bırakın. 

3. Büyük bir kasede çırpıcı yardımıyla yumurtayı iyice çırpın. Toz badem, tuz ve çikolata karışımını ekleyip özdeşleşene kadar çırpın.
4. 4 tane sufle kabını tereyağ ile iyice yağlayın. Kek hamurunu sufle kaplarına paylaştırıp önceden ısıtılmış fırında yarım saat pişirin. Kürsan batırdığınızda, kürdan temiz çıkıyorsa, pişmiş demektir.
5. Servis ederken yanında dondurma ikram edebilirsiniz. Dilerseniz de pudra şekeri serpebilirsiniz, sunumu daha çekici hale getirmek için. 














Yorumlar

Yorum Gönder

Yorumlarınızda isim belirtirseniz memnun olurum; böylece size vereceğim cevaplarda hitabım -Sevgili Adsız- şeklinde olmaz. Yorumlarınız ve ilginiz için teşekkürler!

Popüler Yayınlar