Orjinal/ Gerçek Sahlep/Salep Tarifi



Sahlep, herhalde, en lezzetli kış içeceklerimizden biri. Soğuk havada, büyüleyici tarçın kokusuyla, içimizi ısıtan sıcacık bir lezzet.

Peki daha çok pastanelerde tükettiğimiz bu lezzeti evde de yapabilir miyiz? Cevabı, tabii ki, "Evet!". İnternette bulacağınız tariflerin çoğu, gerçek sahleple yapılmamış. Nişasta ile yapılan, bence "yalancı" sahlep tarifleri...

Gerçek sahlep tarifini, aktarlardan kolaylıkla bulabileceğiniz sahleple yapabilirsiniz. Sahlep, biraz pahalı bir malzeme. Ancak, 1 çay kaşığı sahlep tozu ile, 3 kişilik sahlep içeceği hazırlayabileceğinizi de unutmayın. ;-)

Malzemeler: 

1 tepeleme çay kaşığı saf toz sahlep (Aktarlardan satın alabilirsiniz)
Yarım su bardağı soğuk su
Yarım litre (500 ml) süt
3 yemek kaşığı toz şeker

Yapılışı: 

1. Yarım su bardağı soğuk suyun içine sahlebi ekleyin ve hızlıca karıştırın/ çırpın (Bu işlem, sahlepin en önemli püf noktası, yani sahlebi soğuk suda şişirme işlemi. Eğer sahlebi doğrudan süte karıştırırsanız, sahlebiniz yeterince koyu olmayabilir ve soğuk süt içerisinde çözünmeyebilir). 

2. Soğuk sütü, kalın tabanlı bir tencereye alın ve üzerine şeker ve soğuk suda şişirilmiş sahlebi ekleyin. Bu aşamada tüm malzemenin çok iyi karıştığından emin olun. Eğer pürüzlü bir kıvam olursa, karışımı blender'dan geçirebilirsiniz. 

3. Sürekli karıştırarak, 1 taşım kaynayana dek sahlebi pişirin. 

4. Ocaktan alır almaz, sıcak servis edin. Üzerine, sahlebin olmazsa olmazı tarçını, dökmeyi  de unutmayın. 

Afiyet olsun! 














Yorumlar

  1. Elinize sağlık,bende aldım ama daha yapmadım.

    YanıtlaSil
  2. Ben biraz vanilya da katiyorum biraz da tarcin katiyorum harika oluyor.tavsiye ederim ��

    YanıtlaSil
  3. Sevgili Sinematix,

    Teşekkürler. Sevgiler...

    YanıtlaSil
  4. Sevgili Fatma,

    Vanilya ile de deneyelim, o zaman. :)
    Sevgiler,

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Yorumlarınızda isim belirtirseniz memnun olurum; böylece size vereceğim cevaplarda hitabım -Sevgili Adsız- şeklinde olmaz. Yorumlarınız ve ilginiz için teşekkürler!

Popüler Yayınlar